ویزای تحصیلی در آلمان _ ویزای کاری در آلمان ، بزرگترین اقتصاد اروپا، برای بسیاری از افراد که به دنبال رشد و شکوفایی هستند یک فرصت فوق ‌العاده مناسب است. آلمان از صنعتی‌ترین کشور هایی است که در قلب اروپا قرار دارد و بهترین انتخاب برای افراد متخصص درحوزه صنعت، تجارت، علوم پایه و علوم پزشکی است.

آشنایی بیشتر با کشور آلمان

قبل از اینکه بخواهید به ویزای تحصیلی در آلمان و یا ویزای کاری در آلمان فکر کنید باید ابتدا با ویژگی‌های متنوعی که این کشور دارد آشنا شوید. کشور آلمان با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان، حدود 82 میلیون نفر جمعیت دارد و پرجمعیت‌ترین کشور اروپا می‌باشد. زبان رسمی این کشور، آلمانی و پایتخت آن برلین می‌باشد. فاصله ایران تا کشور آلمان، از تهران تا برلین برابر با ۳۵۲۳٫۶ کیلومتر و طول پرواز حدود چهار ساعت و نیم می‌باشد.

همانطور که گفته شد آلمان قطب اقتصاد اروپا است و این کشور یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن می‌باشد. بزرگ‌ترین شهر این کشور از نظر مساحت و جمعیت برلین می‌باشد که در تمام اتحادیه اروپا رتبه دوم را دارد. شهر برلین یکی شهرهای ایالتی نیز می‌باشد، یعنی برلین یکی از شانزده‌ ایالت‌ آلمان است.

کشور آلمان، از سمت جنوب با کشورهای اتریش و سوئیس، از سمت شرق با کشورهای لهستان و جمهوری چک، از سمت غرب با کشورهای فرانسه و هلند و از سمت شمال با دریای بالتیک و کشور دانمارک همسایه است. برخلاف رکود اقتصادی که دامن بسیاری از کشورهای اروپایی را گرفته است، آلمان همچنان دارای یک اقتصاد قدرتمند و پویا در بین کشورهای اتحادیه اروپا می‌باشد.

رشد جمعیت به صورت منفی و رشد پیری در آلمان سبب شده، تا جذب مهاجر در دستور کار قرار بگیرد. این افراد که به عنوان نیروی کار وارد کشور آلمان می‌شوند؛ یک نیاز اساسی و مهم را برای این کشور برطرف می‌کنند. همچنین دانشگاه‌های آلمان، امکانات بسیار زیادی به صورت رایگان، در اختیار دانشجویانی قرار می‌دهد که برای تحصیل به این کشور سفر کنند. مسئولین آلمان قصد دارند با اینکار، آینده‌ای روشن و فوق‌العاده برای کشور خود بسازند.

گویش و آداب و رسوم مردم آلمان

به طور کلی دو گویش اصلی در کشور آلمان رواج دارد، آلمانی معیار (آلمانی بالا) و آلمانی پایین. تلوزیون‌های رسمی و زبانی که به مهاجرین آموزش داده می‌شود، آلمانی بالا می‌باشد. جالب است بدانید، معمولا افرادی که در جنوب آلمان مشغول زندگی هستند، به گویش آلمانی بالا، و برعکس آن، مردمی که در بخش شمالی کشور آلمان زندگی می‌کنند، با گویش آلمانی پایین؛ صحبت می‌کنند. توصیه می‌کنیم اگر قصد اخذ ویزای تحصیلی یا کاری در آلمان را دارید، از این موضوع اطلاع داشته باشید که مردم این کشور، برای مدیریت زمان، دستاوردهای هنری و طرز تفکر اهمیت بسیار زیادی قائل هستند. حتما می‌دانید که موسیقی کلاسیک آلمان، دنیا را متحول ساخت. این کشور توانسته آهنگ‌سازان به‌نام و بزرگی مانند: باخ، موتزارت، بتهوون، برامس، واگنر و ماهلر را به جهانیان معرفی کند.

جزئیات کامل هزینه های زندگی برای دریافت ویزای آلمان

مسلما هرکشوری که قصد دارید به عنوان مقصد خود انتخاب کنید، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. قطعا این موضوع در مورد کشور صنعتی آلمان هم، صدق می‌کند. با توجه به اینکه کشور آلمان؛ یکی از قدرت‌های اقتصادیِ اروپا است، کیفیت زندگی مردم هم در آن بسیار بالا می‌باشد. همچنین همانطور که گفته شد، آلمان یک کشور صنعتی می‌باشد، از همین رو، نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است و این نرخ سالانه کاهش پیدا می‌کند.

عوامل و فاکتورهای مختلفی سبب شده تا آلمان به عنوان یکی از مهاجر پذیرترین، کشورهای اروپایی شناخته شود. اگر بخواهیم به برخی از این موارد را معرفی کنیم، می‌توانیم به عواملی مانند: سیستم حمل و نقل، مراقبت‌های بهداشتی، سیستم آموزشی عالی و کیفیت مناسب زندگی اشاره داشته باشیم.

بهتر است بدانید درآمد افراد در این کشور، بسیار بیشتر از ایران است، اما هزینه زندگی هم به همان نسبت و حدود 60 الی 80 درصد بیشتر است.

فاکتور تاثیر گذاری که در اخذ ویزای آلمان به شدت قابل مشاهده است، رایگان بودن هزینه تحصیل در این کشور است. بالا بودن سطح علمی دانشگاه‌ها در کنار رایگان بودن هزینه تحصیلات، سبب شده تا بسیاری از دانشجویان سراسر دنیا، از آلمان به عنوان کشوری محبوب یاد کنند.

با توجه به اینکه اکثر متقاضیان ویزای کاری و تحصیلی آلمان، همواره به دنبال این هستند که پاسخی کامل و مشخص از تمام جزئیات، هزینه‌ها و درآمد در این کشور دریافت کنند، در ادامه این موارد را شرح می‌دهیم.

در کشور آلمان، پایین‌ترین میزان حقوق برای هر ساعت، 8 الی 10 یورو می‌باشد. مسلما افراد تازه‌کار که تجربه کاری کمتری دارند، به نسبت افراد حرفه‌ای حقوق کمتری دریافت می‌کنند.

برای مثال: فردی که به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده است، می‌تواند ماهیانه حدود 2500 الی 3500 یورو حقوق بگیرد. اما مهندسی که سابقه کاری بیشتری دارد، می‌تواند بین 5000 الی 6000 یورو حقوق داشته باشد. اما همچنان حقوق دریافتی اشخاص، کاملا به تخصص و توانایی‌های فرد بستگی دارد.

اگر بخواهیم مشاغلی را نام ببریم که نسبت به سایر شغل‌ها درآمد بیشتری دارند، می‌توانیم به مواردی همچون رشته‌های مهندسی (کامپیوتر، مکانیک و برق)، پزشکی، داروسازی، پرستاری و ... اشاره داشته باشیم. رشته‌های نام‌برده شده، از مناسب‌ترین رشته‌های تحصیلی هستند که می‌توانند شانس متقاضی را برای دریافت ویزای تحصیلی افزایش دهند.

در سالیان اخیر کشور آلمان، به یکی از اصلی ترین مقاصد مهم تحصیلی و گردشگری برای مردم کل دنیا تبدیل شده است. بنابراین به راحتی قابل تشخیص است که روزانه به تعداد افراد مهاجر این کشور، افزوده می‌شود. دقیقا به همین علت لازم است فرد متقاضی از هزینه‌های مختلف مانند مخارج زندگی دانشجویی، هزینه خوابگاه و ... اطلاع کامل داشته باشد.

اگر بخواهیم میانگین هزینه زندگی در کشور آلمان را محاسبه کنیم، تقریبا بین 800 الی 1000 یورو در ماه برای یک زندگی خوب در این کشور، کفایت می‌کند.

قسمت بسیار زیادی از این هزینه‌ها، در قبال اجاره منزل، مسکن و خوابگاه دانشجویی در کشور آلمان صرف می‌گردد. البته دقت داشته باشید که قیمت اجاره‌ها، به شهری که در آن زندگی می‌کنید دارد و با توجه به این موضوع، هزینه‌ها تغییر می‌کند. اما به طور کلی بهتر است دانشجویان برای زندگی سوئیت را انتخاب کنند، زیرا هزینه‌های آن ارزان‌تر است.

البته با در نظر گرفتن اینکه دانشجویان در کشور آلمان این اجازه را دارند که به صورت هفتگی بین 20 الی 25 ساعت کار کنند، به سادگی می‌توانند هزینه‌های مواد خوراکی و رفت‌وآمد خود را تامین کنند.

سوپرمارکت

سیب (۱کیلوگرم) ۲٫۲۱ موز (۱کیلوگرم) ۱٫۵۵ پرتقال (۱کیلوگرم) ۲٫۱۳
گوجه فرنگی (۱کیلوگرم) ۲٫۴۹ سیب زمینی (۱کیلوگرم) ۰٫۹۸ پیاز (۱کیلوگرم) ۱٫۱۲
گوشت گاو (۱کیلوگرم) ۱۱٫۰۸ کاهو (۱عدد) ۰٫۹۲ سینه مرغ (بدون استخوان و پوست) ۷٫۳۵
شیر (۱لیتر) ۰٫۷۱ نان با آرد گندم (۵۰۰گرم) ۱٫۲۹ برنج سفید (۱کیلوگرم) ۲٫۱۰
تخم مرغ (۱۲عدد) ۱٫۸۴ پنیر محلی (۱ کیلوگرم) ۸٫۹۴  

 

حمل و نقل

بلیط یک طرفه (انتقال محلی) ۲٫۷۰ بلیط ماهانه (قیمت رایج) ۷۰٫۰۰
ورودی تاکسی (تعرفه عادی) ۳٫۵۰ ۱ کیلومتر اول تاکسی (تعرفه عادی) ۲٫۰۰
۱ ساعت انتظار تاکسی ۳۰٫۰۰ سوخت (۱ لیتر) ۱٫۴۱

 

رستوران

وعده غذایی، رستوران ارزان قیمت ۱۰٫۰۰ وعده غذا ۲ نفره (میانگین) ۴۵٫۰۰
پک مک دونالد (کمبو) ۷٫۵۰ کاپوچینو ۲٫۶۸
کوکاکولا/پپسی (۰٫۳۳ لیتر) ۲٫۲۸ آب (۰٫۳۳ لیتر) ۱٫۹۰

 

خدمات شهری

هزینه های پایه (برق-آب-گاز

برای یک آپارتمان ۸۵ متری)

۲۱۸٫۴۹ حجم موبایل مصرفی برای یک دقیقه ۰٫۱۰
اینترنت ۶۰مگابایت بر ثانیه یا بیشتر

دیتای نامحدود و کابل adsl

۳۰٫۳۷ هزینه اجاره سوییت ازاد (متوسط) ۳۵۰-۶۰۰
هزینه اجاره بها برای خوابگاه دانشجویی (متوسط) ۲۵۰-۳۵۰  

 

میزان مهاجرت به آلمان

نزدیک به 19% از جمعیت کشور آلمان توسط مهاجرین تشکیل شده است. افراد مهاجر اغلب در ایالات هامبورگ، برلین و بادن-وورتمبرگ و هسن مشغول زندگی می‌شوند. معمولا افرادی که تبعه خارجی هستند، کمتر از 2 درصد جمعیت در سایر ایالات را تشکیل می‌دهند. در بین ایالات کشور آلمان، ایالت هامبورگ به نسبت سایر ایالت‌ها مهاجر بیشتری دارد. جمعیت مهاجران هامبورگ، به نسبت کل جمعیت این ایالت، تقریبا 30 درصد می‌باشد. به طور کلی حدود 8.2 درصد از مهاجران کشور آلمان را مردم قزاق، 13.1 درصد را لهستانی‌ها، 8.7 درصد روس‌ها، 17.9 درصد را افراد ترک و حدود 5.3 درصد را مردم ایتالیا تشکیل می‌دهند.

شرایط دریافت ویزای آلمان

مسلما هر کشوری برای اعطای ویزا به شهروندان کشورهای مختلف، شرایطی را در نظر می‌گیرد، در این قسمت، شرایط دریافت ویزای آلمان را برای شما شرح می‌دهیم که اگر قصد اخذ ویزای کار در آلمان یا اخذ ویزای تحصیلی در آلمان را دارید، به راحتی اینکار را انجام دهید:

  1. تمکن مالی

اگر می‌خواهید ویزای این کشور را دریافت کنید، ابتدا باید تمکن مالی حداقل 200 میلیون تومانی برای هر نفر را داشته باشید. چنانچه تمکن مالی شما کمتر از حد ذکر شده باشد، درخواست ویزای شما قبول نمی‌شود. دقت داشته باشید، تمکن مالی نیز باید به نرخ یورو محاسبه و صادر شود. همچنین برگه آن حتما باید به مهر و امضای شعبه صادر کننده برسد.

  1. گردش حساب

دقت داشته باشید که در اینجا منظور از گردش حساب، مبالغ ورودی و خروجی به حساب نیست، و تعداد تراکنش‌های حساب شخص در سه ماه گذشته است. بر همین اساس رقم گردش حساب؛ حتما باید با نامه تمکن، تطابق مالی داشته باشد. بنابراین، چنانچه گردش حساب کمتر باشد و همخوانی کامل با تمکن مالی نداشته باشد، ویزای آلمان رد خواهد شد.

  1. ارائه دعوت‌نامه قوی

دعوت‌نامه قوی به دعوت نامه‌ای گفته می‌شود که از سمت یک شرکت، یک نمایشگاه معتبر یا یکی از اعضای خانواده باشد. همچنین در متن دعوت نامه، حتما باید مشخصات متقاضی به طور کامل وارد شود و مدت زمان اقامت وی در همان دعوت‌نامه ذکر شود.

نکته: اگر دعوت کننده از متقاضی حمایت مالی می‌کند، حتما باید در متن دعوت‌نامه ذکر شود.

  1. تاریخچه سفری

به طور کلی، الزامی برای تاریخچه سفری در مورد ویزای آلمان وجود ندارد. اما چنانچه ویزای شینگن یا سایر ویزاهای معتبر را در پاسپورت خود داشته باشید، کار شما راحتتر می‌شود.

 

ویزای آلمان

 

انواع ویزای آلمان

اهداف اشخاص برای سفر به کشورهای اروپایی مختلف است، برهمین اساس کشور آلمان ویزاهای مختلفی ایجاد کرده است. به طور کلی ویزای آلمان به سه دسته تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

  1. ویزای توریستی آلمان

امروزه تعداد پناهندگان ایرانی در این کشور زیاد است، همین موضوع سبب شده تا آلمان به سختی ویزای توریستی صادر کند. برای اخذ ویزای توریستی آلمان، حتما باید گردش حساب و تمکن مالی مناسبی داشته باشید، زیرا این موارد در اخذ این مدل ویزا، کمک زیادی به شما می‌کند. داشتن دعوت‌نامه و تاریخچه سفری، می‌تواند شانس شما برای دریافت ویزای توریستی بیشتر از قبل کند. با این ویزا می‌توانید بین 3 الی 6 ماه در این کشور اقامت داشته باشید. البته این ویزا، در دسته ویزاهای نوع C کشور آلمان قرار می‌گیرد.

  1. ویزای تحصیلی آلمان

همانطور که می‌دانید بهترین و معتبرترین دانشگاه‌ها در آلمان هستند. برهمین اساس، اگر قصد اخذ ویزای تحصیلی آلمان را دارید، حتما باید یک دعوت نامه از سمت یک مدرسه، موسسه آموزشی یا یک دانشگاه معتبر داشته باشید. لازم به ذکر است که پس از فارغ‌التحصیلی؛ باید کشور آلمان را ترک کنید و به ایران بازگردید. این مدل ویزا به ویزای نوع D هم شهرت دارد، زیرا معمولا مدت زمان اقامت افراد بیش از یکسال است.

  1. ویزای کاری آلمان

یکی از مهم‌ترین شروط دریافت ویزای کاری آلمان، داشتن یک دعوت‌نامه از کارفرما یا یک شرکت معتبر می‌باشد. مدت زمان اعتبار ویزای کاری آلمان، مطابق با درخواست شرکت یا کارفرما و تاریخ ذکر شده در دعوت‌نامه است. به علت اینکه در اغلب مواقع مدت زمان اقامت افراد برای موضوعات کاری بیش از یکسال است، این نوع ویزا هم مانند ویزای تحصیلی، در دسته ویزای نوع D قرار می‌گیرد.

 

اما بجز این سه مدل، انواع دیگری از ویزای آلمان وجود دارد که در ذیل به آن‌ها می‌پردازیم:

  • ویزای نوع A

این ویزا برای اقامت به مدت زمان 24 الی 48 ساعت صادر می‌شود. صدور این ویزا، بدین دلیل است که چنانچه فرد به کشوری سفر می‌کند که عضو شنگن نیست، و نیاز است که در پرواز خود توقفی کوتاه در فرودگاه آلمان داشته باشد. در چنین شرایطی، ویزای فرودگاهی برای اشخاص صادر می‌شود.

  • ویزای نوع B

ویزای نوع B برای اقامت به مدت زمان تقریبا 5 روز صادر می‌شود. چنانچه افراد به کشوری سفر می‎کنند که عضو شنگن می‌باشد و در طول سفر توقفی در کشور آلمان داشته باشد، این ویزا صادر خواهد شد.

مدارک لازم برای ویزای آلمان

به طور کلی مدارکی که برای اخذ ویزای این کشور ارائه می‌دهید، نیازی به ترجمه ندارند. بنابراین شما می‌توانید در هنگام وقت سفارت اصل مدارک خود را ارائه دهید. اما مدارک لازم برای ویزای آلمان را در ادامه نام می‌بریم:

  • فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت فعلی و تمام گذرنامه‌ها و ویزاهای قبلی
  • رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • کلیه اسناد ملکی
  • سند ازدواج
  • گواهی اشتغال به تحصیل (در صورت محصل بودن)
  • گواهی اشتغال به کار
  • رزرو بلیط رفت و برگت و واچر هتل
  • گردش حساب 3 ماه اخیر و تمکن مالی
  • اثبات محل اقامت در آلمان ( این موضوع می‌تواند به کمک ارائه دعوت نامه معتبر، اسناد رزرو هتل، قرارداد اجاره یا مالکیت یک آپارتمان، برطرف شود.)
  • دو قطعه عکس در سایز ویزای کشور آلمان
  • پوشش بیمه درمانی مناسب (یک بیمه درمانی با حداقل پوشش 30000 یورویی)

ریجکت ویزای آلمان

در اغلب مواقع، دلیل برای ریجکت شدن ویزای آلمان، این است که افسران ویزای این کشور، در مورد بازگشت به خاک مادری، به متقاضی اعتماد نمی‌کنند. اما بعد از این مورد، دلایل دیگری وجود دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را نام می‌بریم:

  • ارائه مدارک جعلی و غیرواقعی
  • ارائه پاسپورت نامعتبر و آسیب دیده
  • ارائه بیمه مسافرتی نامعتبر
  • سوء پیشینه حقوقی یا کیفری در گذشته یا حتی در حال حاضر

برطرف کردن ریجکت ویزای آلمان و اعتراض به آن

به طور کلی رفع ریجکت ویزای آلمان امکان پذیر نیست. متقاضی 9 ماه بعد از تاریخ رد شدن درخواست، می‌تواند مدارک خود را تکمیل و نواقص را برطرف کند؛ سپس مجددا برای اخذ ویزا اقدام کند. اگر قصد دارید به ریجکت شدن درخواست ویزای خود اعتراض کنید، باید یک نامه به زبان آلمانی را در قالب ایمیل برای افسران این کشور ارسال نمایید.

پاسخ به این ایمیل، معمولا بین 40 روز کاری ارسال می‌شود.

سفارت آلمان در ایران

مسلما کشور آلمان هم مانند سایر کشورها، در ایران سفارت‌خانه دارد. آدرس این سفارت‌خانه در تهران، خیابان فردوسی، نبش کوچه برلین می‌باشد.

 

 

ویزای کاری

ویزای کاری

ابن روزها که شرایط اقتصادی در ایران شرایط مناسبی برای افراد جامعه ندارد، اکثر افراد آن در پی مهاجرت می‌باشند؛ به همین دلیل باید مقصدی مناسب برای این کار پیدا کنند و یکی از چالش‌های پیش روی آن اخذ ویزای کاری می‌باشد. در میان تمام کشورهای موجود، آلمان می‌تواند بهترین گزینه برای این افراد باشد؛ به این دلیل که در رتبه سومین کشور صنعتی دنیا قرار دارد. کاربران زیادی هستند که روزانه سوالات بسیاری در مورد کار در آلمان و چگونگی مهاجرت به آلمان از ما می‌پرسند. اگر در مورد همه سوالات بخواهیم به بهترین جواب برسیم، باید به این نکته اشاره کنیم که با اخذ ویزای کار آلمان و با پرداخت مالیات و دریافت blue card، می‌توان اقامت دائم این کشور را به دست آورد.  در ادامه این مطلب می‌توانید از شرایط اخذ ویزای کاری آلمان مطلع شوید.

شرایط عمومی اخذ ویزا کاری در آلمان

برای اینکه بتوانید ویزای آلمان را اخذ نمایید، باید یکی از این شرایط را داشته باشید:

  • داشتن سابقه‌ی کاری (داشتن بیمه مزیت محسوب شده و سابقه آن باید به 2 سال برسد)
  • تسلط داشتن به زبان آلمانی (حداقل در سطح B2) و یا انگلیسی برای برخی از مشاغل خاص

مهم‌ترین نکته‌ای که در این میان وجود دارد این است، زمانی که شما ویزا کار در آلمان را دریافت می‌کنید، همسر و فرزندان زیر 18 سال شما می‌توانند به عنوان همراه به کشور آلمان بیایند. همچنین همسر شما می‌تواند در آنجا تحصیل کرده و به کار تمام وقت مشغول شود.

ویزای جستجوی کار در آلمان

اگر قصد مهاجرت به آلمان و اخذ ویزای کاری آلمان را دارید، می‌توانید روی این راه به عنوان سریع‌ترین روش مهاجرت به این کشور حساب کنید. زیرا فرصت 6ماهه‌ای به شما داده می‌شود تا بتوانید در این کشور به دنبال کار مورد نظر خود بگردید. همانطور که می‌دانید در سال‌های اخیر تقریبا تمامی کشورهای اتحادیه اروپا درگیر رکود اقتصادی شده‌اند، اما کشور آلمان در این زمینه خوب عملکرده است و رشد اقتصادی بالایی دارد. اما از نظر نیروی کار دچار کمبود بوده و متخصص دراین کشور به صورت محدود وجود دارد. بهتر است بدانید که کشور آلمان در رشته‌های برق، کامپیوتر، الکترونیک، شیمی، مکانیک، الکترونیک، آی تی، گروه پزشکان، داروسازان، پرستاران، حسابداری، مدیریت بازرگانی و مالی نیازمند نیروهای متخصص است که بتواند معضل کمبود نیروی کار را حل نماید.

کسانی که رشته تحصیلی‌شان در این زمینه‌ها است، نسبت به سایر رشته‌های دیگر از شانس بیشتری برخوردار هستند؛ زیرا به راحتی می‌توانند از کشور آلمان ویزای کاری دریافت نمایند. اگر رشته تصیلی شما هم جزو این رشته‌ها می‌باشد و قصد گرفتن ویزای کاری در آلمان را دارید، بهتر است که هرچه سریعتر با مشاورین ما تماس داشته باشید تا از این فرصت ویژه استفاده لازم را ببرید.

برای اینکه بتوانید ویزای کاری آلمان را به صورت راحت‌تر دریافت کنید باید سن شما زیر 40 سال بوده و سابقه کاری نسبتا خوبی در حیطه شغلی خودتان داشته باشید. در این میان داشتن مدرک فنی و حرفه‌ای و مدرک زبان آلمانی می‌تواند راه شما را در اخذ این ویزا ساده‌تر نماید.

داشتن بزرگترین اقتصاد اروپا، یکی از مزیت‌هایی محسوب می‌شود که این کشور برای درخواست کنندگان ویزا دارد؛ زیرا پنجمین کشور بزرگ جهان است و شما با استفاده از مدرک و تخصصی که دارید، می‌توانید به آسانی شغل مناسب با شرایط خود را انتخاب کنید. همچنین اگر شرط حداقل 30.000 یورو حقوق در سال را هم که داشته باشید، قادر خواهید بود برای کارت آبی آلمان درخواست دهید.

با اینکه در کشور آلمان مشاغلی هم پیدا می‌شود که زبان مورد نیاز آن‌ها انگلیسی باشد، اما بهتر است که شما مقدار کمی هم دانش در زمینه زبان آلمانی داشته باشید تا بتوانید نیازهای خود را برطرف نمایید.

بهتر است بدانید که اگر ویزای جستجوی کار در آلمان را دریافت کنید، به منزله این نیست که به محض ورود به این کشور می‌توانید به کار مشغول شوید. با داشتن این ویزا زمان مطلوبی به شما داده می‌شود که از طریق آن بتوانید شغل مورد نظر خود را بیابید.

شرایط اخذ ویزای جستجو کار در آلمان

داشتن سابقه کاری در حد 1 الی 2 سال (مرتبط با رشته تحصیلی و ترجیحا با بیمه)

تسلط کافی به زبان‌های آلمانی و یا انگلیسی

طبق قانونی که در سال 2019 وضع شد، شما می‌توانید با داشتن مدرک دیپلم و فوق دیپلم هم برای گرفتن این ویزا اقدام نمایید، همچنین داشتن مهارت و تخصص می‌تواند در این زمینه مزیت محسوب شود.

زمانی که شما ویزای کاری آلمان دریافت نمایید، نمی‌توانید بلافاصله همسر و فرزندان خود را به همراه خود به کشور آلمان بیاورید.توانیتواتوا شما زمانی می‌توانید این کار را انجام دهید که کار مورد نظر خود را پیدا کرده باشید و بعد از آن درخواست ویزای پیوست را برای همسر و فرزندان خود داشته باشید.

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان

  • تمامی شاخه‌ها و زیرشاخه‌های مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک، عمران، معماری، صنایع، شیمی
  • تمامی شاخه‌ها و زیر شاخه‌های مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بازاریابی، مدیریت هتلداری، مدیریت جهانگردی و حسابداری
  • تمامی شاخه‌ها و زیر شاخه‌های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، مامایی، علوم دامپزشکی
  • رشته‌های خدماتی، تعمیر و نگهداری، طراحی دوخت، آشپزی
  • در آخر هم کسانی که دارای مدرک فنی و حرفه‌ای و یا تخصص در رشته‌ی خاصی مثل نصب کاغذ دیواری، پارکت و ... باشند می‌توانند برای گرفتن ویزای کاری اقدام نمایند.

اگر شما مدرک دانشگاهی معتبر داشته باشید، می‌توانید کسب درآمدی بین 36.000 تا 45.000 یورو در سال را داشته باشید. در بعضی از زمینه‌های کاری دیده شده که حقوق سالیانه می‌تواند به بیش از 70.000 یورو هم برسد. اگر افراد مدرک تحصیلی مناسبی داشته باشند، کشور آلمان از نظر کاری می‌تواند گزینه مناسبی برای مهاجرت آنان باشد.

اخذ ویزای کار برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌های آلمان

اگر بتوانید در یکی از دانشگاه‌های اروپا از جمله کشور آلمان تحصیل کنید، شانس بیشتری برای برای دریافت کار و ویزای کاری آلمان دارید. گاهی اوقات بعضی از افراد از همان ابتدای کار شرایط گرفتن ویزای کاری از کشور مبدا مثل ایران را ندارند، بنابراین باید ویزای تحصیلی کشورهایی همچون اتریش یا آلمان را بگیرند تا بتوانند به اروپا مهاجرت نمایند. در این صورت می‌توانند زمانی که تحصیلاتشان به پایان رسید، در همان کشور مشغول به کار شوند. البته بهتر است بدانید روش‌های دیگری هم برای گرفتن ویزای کاری در آلمان وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید با مشاورین ما در ویزا پارت ونک تماس بگرید تا راهنمایی‌های لازم در این مورد به شما ارائه گردد.

یکی از مزیت‌هایی که کشور آلمان دارد این است که می‌توانید زمانی که در حال تحصیل در این کشور هستید، در کنار آن به صورت پاره وقت بین 10 تا 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوید. همچنین زمانی که فارغ اتحصیل می‌شوید، از طرف کشور آلمان به شما در حدود 1 تا 1 سال و نیم وقت داده می‌شود که به دنبال کار مناسب مرتبط با رشته خود بگردید. اگر در مدت تعیین شده از طرف کشور آلمان بتوانید کار مورد نظر خود را پیدا کنید، به راحتی می‎‌توانید نسبت به اخذ ویزای کار آلمان اقدام نمایید.

 

ویزای آلمان

 

فرصت‌های شغلی برای پزشکان و معلمان

رشته پزشکی یکی از رشته‌هایی محسوب می‌شود که در آلمان محبوبیت زیادی دارد و مورد نیاز این کشور می‌باشد.بهتر است بدانید که پایه حقوق این رشته نسبت به رشته‌های دیگر بسیار بالاتر بوده و در حال حاظر بیمارستان‌هایی که در کشور آلمان هستند با کمبود نیرو متخصص و خبره در حوزه پزشکی مواجه‌اند.

شاید برایتان جالب توجه باشد که بیشترین درآمد این کشور را پزشکان و دندانپزشکان دارند و در بین کشورهای اروپایی نیز بالاترین دستمزد را دریافت می‌کنند و همچنین باید بدانید که مدرک پزشکی ایران در کشور آلمان ارزش بالایی دارد. افرادی که در رشته‌های پزشکی مانند پزشکی عمومی و متخصص دندانپزشک  فارغ التحصیل شده‌اند، می‌توانند با دریافت مدرک زبان آلمانی حداقل B2 و گذاراندن دوره معادلسازی مدرک تحصیلی، در یکی از مراکز درمانی و پزشکی آلمان شروع به کار کنند.

اگر فرد مذکور مراحل فوق را با موفقیت پشت سر گذاشت، در نهایت با شرکت در دوره اینترشیب که مدت زمان آن به سطح زبانش بستگی دارد؛ اما به صورت معمول بین 3 ماه تا یکسال زمان می‌برد. در نتیجه یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای مهاجرت به کشور آلمان از طریق مدرک پزشکی می‌باشد.

شرایط کار و متوسط درآمد پزشک عمومی در آلمان

  • اگر دوره تخصصی را پشت سر نگذاشته باشید، باید در کشور آلمان در دوره کمک پزشکی تحت نظر پزشک شرکت کنید.
  • در آلمان اصطلاحا به این دوره Fezcharzt گفته می‌شود، زمانی که این دوره را پشت سر بگذارید می‌توانید در یک کلینیک و یا بیمارستان مشغول به کار شوید. همچنین یکی از راه دیگر برای کارکردن راه اندازی مطب شخصی می‌باشد.
  • جالب است بدانید که در دوره آزموزشی (طرح) هم می‌توانید حقوق بالایی حدود 30.000 الی 65.000 یورو دریافت نمایید.
  • اگر بخواهیم به صورت کلی حقوق یک پزشک با 1 سال تجربه را به صورت میانگین محاسبه کنیم، این عدد 45.000 یورو در سال خواهد بود.

شرایط کار و متوسط درآمد پزشک متخصص و دندانپزشکان در آلمان

پزشکان متخصص در آلمان که سابقه کاری‌شان حدودا بین 1 الی 4 سال است، به صورت میانگین درآمدشان حدود 50.000 یورو می‌باشد.

پزشک متخصصی که بتواند تجربه بالایی در سمت‌های اجرایی و نظارتی در یک مرکز درمانی داشته باشد، دستمزد و حقوق سالیانه آن می‌تواند به عدد 280.000 یورو در سال هم نیز برسد.

برای فهم بهتر موضوع فرض کنید شما به تازگی از رشته دندانپزشکی فارغ التحصیل شده‌اید. شما باید به مدت 2 سال به عنوان کمک دندانپزشک فعالیت خود را ادامه دهید و در این صورت حقوق ماهیانه شما چیزی حدود 2.000 تا 2.200 یورو در ماه می‌باشد. زمانی 2 سال از این موضوع بگذرد، حقوق شما افزایش یافته و به طور متوسط حقوقی معادل 4.200 یورو در هر ماه خواهید داشت.

مهاجرت کاری به آلمان در سال 2022

اگر قصد مهاجرت دارید، بهتر است بدانید که سال 2022 برای مهاجرت کاری سالی بسیار سرنوشت ساز محسوب می‌شود. همچنین با افزایش تنش‌هایی که در این اواخر در منطقه خاورمیانه و لبنان رخ داده است، قطعا تعداد مهاجرت‌ها افزایش می‌یابد. کشور آلمان نیز بر این مسئله واقف بوده، به همین خاطر در سال 2022 مبلغی حدود 78 میلیارد دلار برای مهاجران و مسائل وابسته به آن اختصاص داده است. 44 میلیارد دلار از این 78 میلیارد دلار، به صورت مستقیم صرف کمک به مهاجران و ارائه آموزش‌های مختلف به آن‌ها می‌شود. بنابراین سال 2022 با وجود همه چالش‌هایی که سر راه آن قرار دارد، فرصت مناسبی برای مهاجرت به کشور آلمان محسوب می‌شود.

ویزای تحصیلی

قبل از اینکه در کشور آلمان مشغول تحصیل شویید و ویزای تحصیلی در آلمان را اخذ کنید ، لازم است بدانید هزینه‌های تحصیل در این کشور بسیار پایین است. همچنین تمام دانشجویانی که برای تحصیل به این کشور رفته‌اند، به راحتی می‌توانند به کلیه کشور‌های عضو شینگن سفر کنند. این کار با داشتن ویزای دانشجویی به راحتی انجام می‌شود.

یکی دیگر از مزایایی که ویزای دانشجویی کشور آلمان در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد؛ این است که دانشجو می‌تواند، بدون محدودیت به خارج از کشور آلمان سفر کند.

فرآیند اخذ اقامت دائم در آلمان به کمک ویزای تحصیلی در آلمان

افرادی که در کشور آلمان فارغ‌التحصیل می‌شوند، این اجازه را دارند که به مدت یک و نیم سال در این کشور اقامت داشته باشند. البته این موضوع مشروط به آن است که فرد به دنبال پیدا کردن کار باشد. چنانچه فرد بتواند در این مدت شغل مورد نظر خود را پیدا کند، بعد از دو سال فعالیت در آن حوزه، می‌تواند درخواست دریافت کارت آبی یا همان اقامت دائمی داشته باشد. در زمان تحصیل و دانشجویی که افراد ویزای تحصیلی دارند، اجازه کار دانشجویی را دارند. کار کردن در زمان تحصیل و دانشجویی، می‌تواند به هزینه‌های زندگی در این مدت کمک کند.

خلاصه شرایط و مزایای اخذ ویزای تحصیلی در آلمان

  • بستر مناسب برای تحصیل به زبان‌های انگلیسی و آلمانی
  • سفر در زمان تحصیل؛ به کلیه کشورهایی که در شینگن عضو هستند
  • تحصیل رایگان در آلمان (این موضوع بدین معناست که در زمان تحصیل، نیازی به پرداخت شهریه نیست.)
  • میزان و سطح زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان حداقل آیلتس 6 و یا B1 المانی
  • هرشخصی به موفق به اخذ ویزای تحصیلی در کشور آلمان شود، می‌تواند یک نفر را به عنوان همراه، با خود به این کشور ببرد.
  • بعد از اینکه ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کردید، امکان دریافت ویزای کار در این کشور و بعد از آن اقامت دائم در این کشور، برای شما وجود دارد. 

کالج چیست و چه کسانی باید برای تحصیل در آلمان به کالج بروند؟

بهتر است بدانید، رسیدن به مرحله تحصیل در دانشگاه‌های آلمان و اخذ ویزای تحصیلی در آلمان کار ساده‌ای نیست. این موضوع حتی برای مردم آلمانی هم صدق می‌کند.

کالج‌های کشور آلمان اینگونه است که دانش‌آموزان پس از اینکه دوران تحصیلی خود را در دبیرستان به اتمام رساندند، باید مدرکی را تحت عنوان Abitur را دریافت کنند. مدرک ذکر شده تقریبا معادل مدرک فوق دیپلم در کشور ایران می‌باشد. البته دقت داشته باشید که امکان معادل سازی این دو مدرک وجود ندارد. برهمین اساس، اگر افراد دوران دبیرستان خود را کشوری بجز آلمان بوده باشند و مدرک Abitur یا کسب نکرده باشند، باید برای دریافت این مدرک، به یکی از کالج‌های معتبر در کشور آلمان مراجعه کنند. این کار حدود یک سال به طول می‌انجامد و بعد از اخذ مدرک مورد نظر، افراد اجازه تحصیل در دانشگاه‌های آلمان را دارند.

تعریف ساده کالج بدین صورت است که در واقع کالج محیطی است که برای دانش‌آموزان ساخته شده است و هدف آن این است که دانش‌آموزان را برای ورود به دانشگاه آماده کند. در مدت یکساله‌ای که دانش‌آموزان در کالج تحصیل می‌کنند، از نظر اطلاعات تخصصی مانند شیمی و فیزیک، از نظر زبان و سایر موارد؛ برای ورود به دانشگاه آماده می‌شوند. در نهایت دانش‌آموزان باید در امتحانی با عنوان Feststellungsprufung شرکت کنند که در صورت قبول در آن، کالج را به پایان رسانده‌اند.

امتحان ورودی کالج در آلمان :

برای اینکه متقاضی بتواند وارد کالج شود، باید امتحان ورودی Aufnahmeprufung یا Aufnahmetest را با موفقیت پشت سربگذارد و نمره قبولی را در این آزمون کسب کند. برخی از کالج‌ها صرفا آزمونی آلمانی از متقاضیان می‌گیرند و برخی دیگر، آزمون‌های ریاضی و آلمانی دارند.

به طور کلی، دروسی که در امتحان کالج آلمان می‌باشند، معمولا با توجه به رشته تحصیلی‌تان می‌تواند تغییر کند. سطح زبانی در کالج‌های آلمانی که متقاضی در آن‌ها قصد دارد پس از اتمام تحصیل به دانشگاه برود، معمولا در حد b2 است، برای مثال متقاضی باید بتواند یک متن ناقص را کامل کند.

اما در طرف مقابل، آزمون ریاضیات چند قسمت را شامل می‌شود که اگر بخواهیم برخی از آن‌ها را نام ببریم، می‌توانیم به مواردی همچون: ساده کردن، محاسبه مساحت و سایر مواردی که از این قبیل هستند، اشاره داشته باشیم. دقت داشته باشید که بخش ریاضی، مهم‌ترین بخش آزمون است. زیرا معمولا افراد در این بخش ضعیف عمل میکنند. در حقیقت حتی اگر متقاضی از دانش ریاضی خوبی هم برخوردار باشد، احتمالا بازهم نمی‌تواند پرسش‌های آزمون کالج را به خوبی جواب دهد.

 

ویزای آلمان

 

مناسب‌ترین راه‌کار برای قبول شدن در امتحان نهایی کالج این است که حدود 2 الی 3 ماه قبل از مهاجرت به کشور آلمان، چند نمونه از پرسش‌های این امتحان را تمرین کنید تا آمادگی لازم را کسب کنید.

برای مثال، بهتر است معنای عبارت "Vereinfachen sie so weit wie moeglich" را بدانید، این عبارت به معنی "تا حد ممکن ساده" است.

چنانچه موفق به کسب نمره لازم نشوید، باید دوباره هزینه‌های شرکت در دوره آمادگی قبل از امتحان را پرداخت کنید.

به طور کلی در برخی از کالج‌ها، مانند هانوفر، زمانی که نمره قبولی را کسب کنید، نیازی ندارید در کلاس‌های FSP شرکت کنید. بنابراین لازم نیست امتحان قسمت آلمانی را بدهید، اما شما به عنوان متقاضی حتما باید در امتحان ورودی شرکت نمایید. در طرف مقابل، برخی دیگر از کالج‌ها مانند کالسروحه و ماینتس، اگر متقاضی تست داف 4 یا DSH 2 را داشته باشد، به طور کلی از قسمت آلمانی که برای امتحان ورودی لازم است، معاف خواهد شد.

امتحان خروجی کالج

آزمون FSP که مخفف عبارت Festetellung spruefung می‌باشد، در حقیقت امتحان نهایی کالج است. با کسب نمره لازم در این آزمون و موفقیت در دو قسمت شفاهی و کتبی؛ پرونده یکسال تحصیل متقاضی در کالج بسته می‌شود و او اجازه ادامه تحصیل در تمام دانشگاه‌ها کشور آلمان را دارد.

بنابراین شما با قبولی در آزمون نهایی و دریافت این مدرک، به راحتی می‌توانید برای درخواست پذیرش از دانشگاه‌های مختلف اقدام کنید و پس از قبول شدن درخواست، به عنوان دانشجو مشغول به ادامه تحصیل شوید.

 در مورد امتحان نهایی در کالج‌های کشور آلمان، دو فاکتور بسیار مهم وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • مطابق قوانین کالج‌ها، آزمون نهایی که در کالج‌های ایالت NRW برگذار می‌شود، فقط برای دانشگاه‌های همین ایالت اعتبار دارند. اما در وبسایت کالج Bochum یا Metting اشاره خاصی به این موضوع نشده است، که آزمان نهایی کالج در این ایالت، برای سایر ایالت‌ها اعتباری ندارد.
  • افرادی که در کالج‌های فاخ هوخشوله یا همان FH شرکت می‌کنند و موفق به کسب نمره قبولی در امتحان نهایی یا همان FSP می‌شوند، نمی‌تواندد برای پذیرش و ادامه تحصیل در دانشگاه‌های UNI اقدام کنند. این افراد صرفا می‌توانند در دانشگاه‌های فاخ هوخشوله مشغول به ادامه تحصیل شوند.

انواع کالج‌های کشور آلمان

کالج فنی و مهندسی (T-Kurs)

این کالج دقیقا مانند دبیرستان‌هایی در ایران است که دانش‌آموزان در رشته‌های ریاضی، شیمی و فیزیک در آن تحصیل می‌کنند. همانطور که می‌دانید این دروس، درس‌های پایه‌ای هستند.

کالج علوم زندگی (M-Kusr)

چنانچه می‌خواهید در رشته‌هایی مانند داندانپزشکی، پزشکی، داروسازی، داروسازی ژنتیک، شیمی دارو، زیست شناسی و مواردی از این قبیل در کشور آلمان مشغول به تحصیل شوید، حتما باید به کالج‌های علوم زندگی مراجعه کنید. دروسی که در این کالج‌ها فرا می‌گیرید، شامل فیزیک، ریاضی، زیست شناسی، شیمی و زبان آلمانی می‌باشد.

کالج علوم انسانی و تحصیلات زبان (G&S-Kurs)

کالج‌های G&S صرفا برای متقاضیان در رشته‌های علوم انسانی و رشته‌های مرتبط با زبان می‌باشد.

کالچ اقتصاد و مدیریت (W-Kurs)

کالج مورد نظر برای دانش‌آموزانی است که می‌خواهند در رشته‌هایی مانند مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی و مواردی از این قبیل؛ مشغول تحصیل شوند. اگر بخواهیم به برخی از دروس ارائه شده در کالج W-Kurs اشاره کنیم، می‌توانیم به مواردی همچون ریاضی، اقتصاد، تاریخ، جغرافیا، زبان آلمانی، زبان انگلیسی و سیاست اشاره داشته باشیم.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی

افرادی که می‌خواهند ادامه تحصیل خود را برای مقطع کارشناسی؛ در دانشگاه‌های آلمان سپری کنند، در مرحله اول باید مدرک زبان آلمانی B1 و B2 را اخذ کنند. علت این امر این است که زبان آموزشی در دوره کارشناسی، آلمانی است و این دوره بین 3 الی 4 سال، طول خواهد کشید. به طور کلی تعداد کمی از رشته‌ها در مقطع کارشناسی، به زبان انگلیسی آموزش داده می‌شود، که برای شرکت در آن‌ها باید مدرک آیلتس یا معادل آن را اخذ کرده باشید.

بنابراین، اگر قصد تحصیل برای دوره کارشناسی را در دانشگاه‌های آلمان را دارید، باید تا حدی به زبان این کشور تسلط داشته باشید.

رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی و مدارک مورد نیاز جهت پذیرش

  • تمامی رشته‌های مهندسی
  • رشته‌های روابط بین‌الملل، بازرگانی، بازاریابی، اقتصاد، روزنامه نگاری و ارتباط جمعی، هتلداری و مدیریت
  • تمامی رشته‌های هنر و تاریخ شناسی
  • رشته‌های انسان شناسی، علوم زیستی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی، ورزش و گردشگری و مهمانداری
  • و ...

مدارکی که برای اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های آلمان لازم دارید، در ادامه توضیح داده می‌شود. البته دقت داشته باشید که تمام متقاضیان نیازی ندارند کلیه مدارک نام‌برده شده را برای قبول شدن پذیرش داشته باشند. اما بعضی از آن‌ها کاملا الزامی است.

  • مدارک تحصیلی تائید شده و گواهی کنکور
  • مدرک زبان آلمانی حداقل B2
  • مدرک زبان تافل برای پذیرش انگلیسی
  • رزومه (CV)
  • انگیزه نامه (Motivation–letter)
  • توصیه نامه اساتید
  • اسکن پاسپورت

کار همزمان با تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور آلمان

همانطور که قبل‌تر توضیح داده شد، افراد دانشجو می‌توانند در هفته 20 ساعت مشغول به کار باشند. افراد دانشجو می‌توانند به کمک کارهای ساده و خدماتی بین 500 الی 700 یورو دریافت کنند که برای کمک به هزینه‌های زندگی در دوره دانشجویی، مناسب است.

برای اینکه بتوانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید و اقامت دائم در کشور آلمان داشته باشید، در مرحله اول باید به زبان آلمانی کاملا مسلط باشید. همچنین باید دوره دانشجویی خود را به بهترین شکل ممکن گذارنده باشید تا پس از آن بتوانید شغل مناسبی پیدا کنید. بنابراین پس از گذراندن دوره دانشجویی و تسلط به زبان آلمانی، می‌توانید برای پیدا کردن کار و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری؛ اقدام کنید.

دقت داشته باشید که پیدا کردن کار برای دانشجویان با مدرک کارشناسی، آسان‌تر از مدارک دکتری یا ارشد می‌باشد و از نظر مبلغ حقوق؛ تفاوت زیادی ندارند. البته آشنا بودن با زبان کشور آلمان، در حداقل سطح B1 بسیار مهم است و مسلما هرچقدر فرد به زبان آلمانی تسلط بیشتری داشته باشد، راحت‌تر می‌تواند شغل مورد نظرش را پیدا کند.

در طرف دیگر، دانشجویانی هستند که با زبان انگلیسی موفق به دریافت پذیرش شده‌اند، این افراد برای پیدا کردن کار دانشجویی نیاز دارند تا حدودی با زبان آلمانی آشنایی داشته باشند. خوشبختانه دانشگاه‌ها برای این افراد کلاس آموزش زبان آلمانی به صورت رایگان برگذار می‌کند. بنابراین چنانچه شما قصد دارید ویزای تحصیلی کشور آلمان را با زبان انگلیسی دریافت کنید، زیاد نگران نباشید، زیرا می‌توانید در برخی از دانشگاه‌های این کشور با زبان انگلیسی مشغول تحصیل شوید رفته رفته به صورت رایگان، مشغول آموزش زبان آلمانی شوید.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

مدت زمان تصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور آلمان؛ معمولا دو سال است. اگر متقاضی قصد داشته باشد دوره کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه‌های کشور آلمان بگذراند، حتما باید مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه‌های سراسری، آزاد و ... اخذ کرده باشد. خوشبختانه امروزه شرایط تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در بیشتر رشته‌های تحصیلی به زبان انگلیسی فراهم شده است. برای مثال متقاضیان در رشته‌های فنی مهندسی، ادبیات، حسابداری، جامعه شناسی، فرهنگ، مطالعات زبان و ... می‌توانند مشغول تحصیل به زبان انگلیسی شوند. به طور کلی، اگر شما موفق به اخذ مدرک کارشناسی شده‌اید، حضور در دوره فوق لیسانس، سختی زیادی برای شما نخواهد داشت.

شرایط کار در حین و پس از تحصیل

دانشجویان در کشور آلمان می‌توانند به کار دانشجویی مشغول شوند. البته دانشجویان ایرانی بدون داشتن اجازه کار، می‌توانند 180 نیمه روز یا 90 روز کامل در سال را کار کنند. همچنین برخی از ایالات کشور آلمان در خصوص تایم کار دانشجویی قوانین خاصی دارند، برای مثال برخی از آن‌ها، فقط اجازه کار بین تعطیلات بین ترم‌ها را به دانشجویان می‌دهند. چنانچه اداره کار در شهر مورد نظر با موضوع کار دانشجو موافقت کند، دانشجو این اجازه را دارد که به مدت 10 ساعت در هفته مشغول به کار شود. این تایم هفتگی به تایم تعطیلات بین ترم‌ها افزوده خواهد شد.

همچنین کار دانشجویی این امکان را دارد که به صورت مرتبط یا غیر مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو باشد. خوشبختانه دانشجو می‌تواند بعد از اتمام تحصیلات اگر کار پیدا کند، به راحتی اقامت دائم را اخذ کند.

چنانچه دانشجو بتواند در نخستین سال تحصیلی خود قراردادی به صورت پاره وقت با کارفا امضا کند و مشغول به کار شود، برای ثابت کردن بحث تمکن مالی از سال دوم، دیگر نیازی نیست از کشور ایران مدارک مالی را ارائه دهد. بلکه همان قرارداد دانشجویی که برای کار پاره وقت به امضا رسانده، برای اداره مهاجرت ایالتی کافیست.

شرایط همسر دانشجو

  • اگر متقاضی موفق شود ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کند، همسر وی می‌تواند به صورت تمام وقت در این کشور مشغول به کار شود.
  • اگر متقاضی پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کشور آلمان را داشته باشد، به صورت همزمان همسر و فرزندان زیر 18 سال او، می‌توانند بین 6 ماه الی 1 سال وارد کشور آلمان شوند. البته این موضوع مشروط به این است که آن‌ها بالاترین مدرک زبانی که سفارت تایید می‌کند را داشته باشند.
  • فرزندان می‌توانند به صورت رایگان در موسسات و مدارس آموزشی کشور آلمان مشغول به تحصیل شوند.
  • به طور کلی هزینه زندگی دانشجویی به شکل متاهلی، نزدیک به 12 هزار یورو به صورت ماهانه می‌باشد. این مقدار به ازای هر فرزند بین 150 الی 200 یورو به صورت ماهانه، اضافه خواهد شد.

تحصیل در آلمان در مقطع دکتری

مدت زمان تحصیل در مقطع دکتر در کشور آلمان، در اغلب رشته‌های تحصیلی، بین 3 الی 5 سال به زبان آلمانی می‌باشد. اما اگر بتوانید موافقت استاد راهنمای خود را داشته باشید، این دوره را با زبان انگلیسی پشت سر خواهید گذاشت.

قبول شدن در دروه دکتری آن‌ هم در کشور آلمان، می‌تواند یک پروسه سنگین، پرریسک و زمان‌بر باشد. شما به عنوان متقاضی تحصیل در مقطع دکتری در کشور آلمان، همواره باید به دنبال برقراری ارتباط با اساتیدی باشد که در سایر دانشگاه‌ها یا دانشگاه خودتان، ارتباط بگیرید. این اساتید باید در حیطه رشته تحصیلی شما متخصص باشند. دقت داشته باشید که اگر موفق به برقراری ارتباط با آن‌ها شدید، حتما باید ارتباط خود را به صورت مستمر ادامه دهید. با این‌کار استاد از توانایی‌ها و رزومه شخصی شما آشنا می‌شود و بدین شکل می‌توانید اساتید را راضی کنید تا شما را به عنوان SUPERVISOR خود معرفی کنند.

در مورد این موضوع که آیا در این مدت دانشجو حقوقی دریافت می‌کند یا خیر، نمی‌توان نظر قطعی داد. زیرا این موضوع کاملا بستگی به نظر استاد دارد. اما اگر استاد با این موضوع مشکلی نداشته باشد، دانشجو می‌تواند بین 1000 تا 3000 یورو در ماه؛ دریافتی داشته باشد. به طور کلی تحصیل در مقطع دکتری در این کشور، مانند سایر مقاطع، هزینه چندانی ندارد و دانشجو می‌تواند با هزینه اندکی این دوره را سپری کند. اما بهتر است بدانید که رشته‌هایی که با زبان انگلیسی تدریس می‌شوند، معمولا سهم بیشتری در دریافت شهریه دارند.

تحصیل پزشکی در آلمان

  • متقاضی برای اینکه در رشته‌های پزشکی در کشور آلمان ادامه تحصیل دهد، باید معدل دیپلم و پیش‌دانشگاهی او، بیشتر از 17 باشد. یکی دیگر از شرط‌‌های اخذ ویزای تحصیلی آلمان در رشته‌های پزشکی، قبولی در کنکور سراسری می‌باشد. در صورت داشتن این مدارک و سایر مدارک لازم، برای متقاضی پذیرش M-course در کالج‌های این کشور گرفته خواهد شد. بنابراین متقاضی باید به مدت 1 سال در کالج، مشغول تحصیل باشد. افراد متقاضی در کالج دروسی مانند ریاضی، فیزیک، زیست شناسی، شیمی و زبان آلمانی را فرا می‌گیرند. سپس می‌توانند تحصیل خود را در دانشگاه و در یکی از رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی یا دارو سازی، ادامه دهند.
  • در کشور آلمان دانشگاه‌های پزشکی به دو دسته کلی تقسیم می‌‎شوند. این دسته‌ها عبارتند از دانشگاه‌های خصوصی و دانشگاه‌های دولتی. دانشجویانی که موفق به پذیرش در دانشگاه‌های دولتی می‌شوند، نیازی به پرداخت شهریه ندارند و در مقابل افرادی  که در دانشگاه‌های خصوصی تحصیل می‌کنند، به طور میانگین بین 3 هزار الی 20 هزار یورو در سال، باید شهریه پرداخت کنند.
  • دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی پزشکی آلمان، مشغول تحصیل هستند، باید مبلغ 250 یورو را برای ثبت‌نام، امور اداری و دریافت تسهیلات پرداخت کنند. البته لازم به ذکر است که این مبلغ با توجه به ایالت مورد نظر متغیر است.

بیمهی خدمات درمانی

شرکت‌های بیمه، تمام دانشجویان خارجی و آلمانی را از همان زمان شروع تحصیل تحت پوشش قرار می‌دهند. حق بیمه شرکت‌های بیمه، اغلب اوقات بین 50 الی 100 یورو به صورت ماهیانه می‌باشد. افرادی که تحت پوشش بیمه قرار دارند، در زمان بیماری می‌توانند به صورت رایگان به مراکز درمانی مانند بیمارستان‌ها مراجعه کنند و بعد از آن هم داروهای خود را به صورت رایگان دریافت کنند. دقت داشته باشید که زمان ثبت نام در دانشگاه، باید مدارک خود را مبنی بر گواهی شرکت بیمه خدمات درمانی، به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید. بدون ارائه مدارک شرکت بیمه، دانشگاه شما را ثبت نام نمی‌کند.

بعضی از ایالات کشور آلمان، گواهی بیمه از کشور مبدا را هم قبول می‌کنند. همچنین بهتر است بدانید که هزینه‌های بیمه برای دانشجویانی که کمتر از 30 سال سن دارند، بسیار پایین و مناسب است. اما متاسفانه دانشجویانی که بیشتر از 30 سال دارند، نمی‌توانند از بیمه دولتی استفاه نمایند. بنابراین افراد بالای 30 سال که دانشجو هستند، توسط شرکت‌های بیمه خصوصی، تحت پوشش قرار می‌گیرند. اما به علت هزینه زیاد این شرکت‌ها، اداره امور صنفی و فوق برنامه دانشجویی که با نام Studentenwerk شناخته می‌شود، برای این دسته از دانشجویان، شرایط و تسهیلات ویژه‌ای فراهم کرده است. این اداره موفق شده با همکاری یکی از شرکت‌های بیمه خدمات درمانی خصوصی، تعرفه و قیمت مناسبی برای دانشجویانی که بیش از 30 سال سن دارند، فراهم کند. مبلغ ماهیانه‌ای که برای این موضوع سهم دانشجو می‌شود، بین 50 الی 150 یورو می‌باشد. بنابراین تمامی دانشجویان اگر بیمار شدند، می‌توانند به دکتر عمومی یا پزشک متخصص مراجعه نمایند.

 

ویزای توریستی

ویزای توریستی آلمان چیست؟

ویزای توریستی آلمان که به ویزای شینگن هم معروف است، در حقیقت نوعی از ویزا است که توسط کشورهایی که در شینگن عضو هستند، ایجاد شده است. افرادی که این ویزا را دارند می‌توانند به قصد گردشگری یا دیدن اعضای خانواده و دوستان، به کشورهای عضو شینگن سفر کنند. نکته‌ای که در مورد این ویزا اهمیت دارد این است که دارندگان ویزای توریستی، اجازه کار در کشور آلمان را ندارند و برای اینکه بتوانند در این کشور مشغول به کار شوند، باید یا ویزای تحصیلی آلمان یا ویزای کاری آلمان را دریافت کنند.

زمان درخواست ویزای توریستی آلمان

بهترین زمانی که می‌توانید برای اخذ ویزای گردشگری آلمان اقدام نمایید، سه‌ ماه قبل از سفرتان است. همچنین دیرترین زمان برای درخواست این ویزا، نهایتا دو هفته قبل از سفر است. بر همین اساس توصیه ‌می‌کنیم برای اخذ ویزای توریستی آلمان، حداقل یک ماه پیش از سفر خود، اقدام نمایید.

هزینه ویزای گردشگری آلمان چقدر است؟

مسلما متقاضی برای اخذ هرکدام از ویزاهای کشور آلمان، باید مبلغی را پرداخت کند. هزینه ویزای گردشگری یا همان توریستی کشور آلمان، از سال 2008، شصت یورو است و این مبلغ تغییر نکرده است. این هزینه برای کشورهایی مانند گرجستان، اوکراین، روسیه و کوزوو کمتر است و شهروندان این کشورها برای اخذ ویزای توریستی آلمان، مبلغ 35 یورو را پرداخت می‌کنند. اما سایر کشورها برای کودکان بین 6 تا 12 سال باید 35 یورو پرداخت کنند. کودکانی که کمتر از 6 سال دارند، هزینه‌ای بابت اخذ ویزای توریستی ندارند.

مدت زمان رسیدگی به درخواست ویزای توریستی آلمان

به طور کلی بررسی ویزای توریستی آلمان، تقریبا 10 روز به طول می‌انجامد. اما ممکن است این عدد بیشتر شود، زیرا معمولا ویزاهای سرمایه‌گذاری سایر ویزاها، از اهمیت و اولویت بالاتری برخوردار هستند.

 

ویزای توریستی آلمان

 

شرایط و مدارک لازم برای ویزای گردشگری آلمان

اخذ این مدل از ویزا هم مانند سایر ویزاها، نیازمند به یکسری از مدارک است که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم:

  • تکمیل فرم درخواست. دقت داشته باشید که این فرم باید به صورت کاملا صادقانه به یکی از زبان‌های انگلیسی یا آلمانی تکمیل و امضا شود.
  • 2 قطعه عکس به اندازه عکس‌های پاسپورت. برای این عکس‌ها توجه داشته باشید که باید پس زمینه خاکستری رنگ داشته باشند و علاوه بر این باید کاملا کیفیت بالایی داشته باشند.
  • پاسپورت یا گذرنامه. یکی از نکات مهم در این‌باره، داشتن پاسپورتی است که حداقل سه ماه از اعتبارش باقی مانده باشد.
  • ارائه گردش حساب بانکی که در سه ماه اخیر اتفاق افتاده است.
  • ارائه بیمه‌نامه مسافرتی. این بیمه‌نامه باید حداقل 30000 یورو اعتبار داشته باشد.
  • مشخص کردن محل اقامت. محل اقامت نیز می‌تواند یک هتل رزرو شده یا محل زندگی یکی از دوستان یا اعضای خانواده باشد که برای متقاضی، دعوت نامه ارسال کرده است.
  • اثبات تمکن مالی. اگر امکان اثبات تمکن مالی را ندارید، می‌توانید از نامه حمایتی شخص دیگری استفاده کنید. اما اگر می‌توانید تمکن مالی خود را به اثبات برسانید، دقت داشته باشید که نامه تمکن مالی بیشتر از 3 ماه نخواهد بود.
  • اگر استخدام یک شرکت یا اداره هستید، باید یک نامه از طرف محل‌کار خود برای خروج از کشور داشته باشید.
  • بلیط هواپیما
  • در صورتی که متقاضی دانشجو یا دانش‌آموز باشد، باید یک نامه از طرف دانشگاه یا مدرسه خود ارائه دهد.
  • ارائه دعوتنامه. چنانچه دعوتنامه‌ای که متقاضی ارائه می‌دهد، حالت حمایتی داشته باشد، باید در آن مدت اقامت، جزئیات تماس و محل اقامت به صورت واضح و مشخص ذکر شود.
  • ارائه نامه شخصی. این نامه در صورتی ارائه می‌شود که متقاضی قصد سفر به صورت شخصی داشته باشد. در نامه‌ای که متقاضی ارائه می‌دهد باید مدت زمان اقامت و دلیل آن ذکر شود.

سرمایه گذاری

اقامت در آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

برای مهاجرت و گرفتن اقامت در کشور آلمان راه‌های زیادی وجود دارد. برای مثال می‌توانید از طریق اخذ ویزای تحصیلی آلمان یا ویزای کاری آلمان اقدام کنید. اما اگر قصد دارید به وسیله سرمایه‌گذاری در این کشور اقامت بگیرید، باید قبل از هرچیز با اقتصاد این کشور و شرایط و قوانین آن به طور کامل آشنا باشید.

متقاضیان برای اینکه موفق به اخذ اقامت دائم در کشور آلمان شوند، ابتدا باید به مدت پنج سال در این کشور به صورت اقامت موقت زندگی کنند. در صورتی که در طی این 5 سال، متقاضی پرداخت مالیات را به موقع انجام داده باشد، جرم کیفری نداشته باشد و قوانین و مقررات را به طور کامل رعایت کرده باشد، می‌تواند برای اقامت دائم اقدام کند. همچنین توجه داشته باشید که پس از اخذ اقامت دائم، متقاضی به عنوان شهروند درجه دو شناخته می‌شود.

شهروندان درجه در کشور آلمان از کلیه حقوق شهروندی برخوردارند، اما حق رای ندارند و نمی‌توانند مقام سیاسی داشته باشند. اگر قصد دارید از طریق سرمایه گذاری در این کشور اقامت بگیرید، باز هم شرایط برای شما، همان شرایطی است که ذکر شد. یعنی ابتدا می‌توانید اقامت موقت داشته باشید و پس از اینکه شرکت یا کسب‌‌و‌کار خود را به صورت قانونی راه‌اندازی کردید، می‌توانید برای اقامت دائم اقدام کنید.

روش‌های اخذ اقامت آلمان با سرمایه‌گذاری

اگر قصد دارید به صورت سرمایه‌گذاری برای اقامت در آلمان اقدام کنید، بهتر است بدانید که اقامت از این طریق به چهار روش امکان پذیر است. در ادامه به معرفی این چهار روش می‌پردازیم:

1- ثبت شرکت در آلمان به صورت مسئولیت محدود

برای اینکه بتوانید از طریق سرمایه گذاری در آلمان اقامت بگیرید، می‌توانید در این کشور، شرکت خود را ثبت کنید. یکی از راه‌های ثبت شرکت این است که شرکت خود را با مسئولیت محدود ثبت کنید. ثبت شرکت با مسئولیت محدود معمولا برای اشخاصی توصیه می‌شود که در کشور خود یک شرکت با اعتبار دارند و قصد دارند برای توسعه کسب‌وکار خود، در کشور آلمان فعالیت داشته باشند. اگر شما هم در این دسته قرار دارید، می‌توانید شرکت خود را به صورت مسئولیت محدود در آلمان ثبت کنید و فعالیت خود را شروع کنید. برای اینکه شرکت شما به عنوان یک شرکت مستقل آلمانی شناخته شود، حداقل سرمایه‌ای که نیاز دارید، 25000 یورو می‌باشد.

2- ثبت شرکت به صورت تضامنی

شرکت‌های تضامنی برای تاسیس، شرایطی مشابه با شرکت‌های مسئولیت محدود دارند. اما تنها تفاوتی که بین شرکت‌های تضامنی و شرکت‌های مسئولیت محدود در کشور آلمان وجود دارد، میزان اعتبار آن و مسئولیت سهام‌داران آن می‌باشد.

3- راه‌اندازی یک کسب‌وکار بر اساس تخصص‌ها و فعالیت‌های شخصی

اگر شرایط لازم برای ثبت شرکت‌های تضامنی و مسئولیت محدود را ندارید، نگران نباشید. زیرا می‌توانید برای سرمایه‌گذاری در آلمان، در حوزه‌های مختلفی مانند فروشگاه پوشاک، رستوران، کافی‌شاپ، رستوران موادغذایی و ... فعالیت خود را شروع کنید. دقت داشته باشید که برای شروع فعالیت در این حوزه‌ها، نیازی به ثبت شرکت نخواهید داشت و صرفا با گرفتن جوازهای مربوط به صنف مدنظر، می‌توانید سرمایه‌گذاری و فعالیت خود را شروع کنید.

4- تاسیس دفتر نمایندگی یا شعبه

از دیگر روش‌هایی که برای اقامت سرمایه‌گذاری در آلمان، می‌توانیم به آن اشاره کنیم، تاسیس کردن یک شعبه یا یک دفتر نمایندگی در این کشور می‌باشد. چنانچه شما صاحب یا مالک یک هلدینگ یا مجموعه‌ای بزرگ هستید، می‌توانید یک شعبه از کسب‌وکار خود را در آلمان راه‌اندازی کنید. زیرا از نظر قوانین این کشور، شما یک تاجر کامل به حساب می‌آیید. دقت داشته باشید که تاسیس شعبه در این کشور، به دو روش شعبه وابسته و شعبه مستقل انجام می‌شود.

 

ویزای سرمایه‌گذاری آلمان

 

درخواست ویزای سرمایه‌گذاری آلمان

با توجه به اینکه موضوع اقامت شما سرمایه‌گذاری است، شرایط خاصی برای اقامت پیش روی شماست. بدون شک برای اینکه بتوانید ویزای سرمایه‌گذاری آلمان را اخذ کنید، باید توان مالی آن را هم داشته باشید. کشور آلمان برای این موضوع، حداقل سرمایه را 1000000 یورو در نظر گرفته است. همچنین اگر ایده خاصی دارید که می‌خواهید آن را در آلمان اجرایی کنید، در نظر داشته باشید که ایده شما باید حداقل برای 10 نفر شغل ایجاد کند.

افراد متقاضی پس اینکه موفق شوند به کشور آلمان مهاجرت کنند و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند، می‌توانند درخواست اقامت برای خانواده خود داشته باشند.

چرا بهتر است ما برای شما ویزا بگیریم؟

سرعت در گرفتن ویزا

سرعت در گرفتن ویزا

ما معمولا از کوتاه ترین راه ها برای اخذ ویزا استفاده می کنیم که باعث سرعت در انجام کار و اخذ روادید خواهد شد.

اطلاعات به روز شرایط اخذ ویزا

اطلاعات به روز شرایط اخذ ویزا

ما دائما در حال بررسی جدیدترین تحولات در روابط کشورها برای اخذ ویزا هستیم تا همیشه بهترین راه را پیشنهاد کنیم.

مشاوره تخصصی اخذ ویزا

مشاوره تخصصی اخذ ویزا

مشاوران ما با اشراف کامل به موضوعات اخذ ویزا، روادید سفر و گردشگری، شما را راهنمایی خواهند کرد.

بهترین روش گرفتن ویزا

بهترین روش گرفتن ویزا

راهکارها با توجه به نیاز و پتانسیل شما ارائه می شود، پس باید بهترین راه برای ویزا شدن را بشناسیم.

صرفه جویی در هزینه ویزا

صرفه جویی در هزینه ویزا

وقتی کوتاه ترین راه ها را بشناسید، طبیعتا هزینه های اخذ ویزا کاهش پیدا خواهد کرد.

رضایت بالای مشتریان

رضایت بالای مشتریان

کسانی که با ما ویزا می گیرند، معمولا تبدیل به مشتریان وفادار ما می شوند، نگاهی به به باشگاه مشتریان ما بیاندازید.

پشتیبانی قدرتمند

پشتیبانی قدرتمند

ما برای رفع هر گونه مشکل احتمالی در دسترس هستیم و این یکی از دلایل محبوبیت ما در بین مسافران است.

مورد اعتماد بودن

مورد اعتماد بودن

مفتخریم که اعلام کنیم مسافران جدید ما معمولا توسط مشتریان قبلی به ما معرفی می شوند.

صداقت

صداقت

اگر نگاهی اجمالی به وب سایت پارت ونک بیاندازید، متوجه می شوید که ما همه چیز را صادقانه توضیح می دهیم.

کسانی که از ما ویزا گرفته اند چه می گویند؟

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به آژانس هواپیمایی پارت ونک می باشد.